2017 was goed, 2018 wordt beter…..

Let's taste – Let's run or walk – Let's have Fun

2017 was goed, 2018 wordt beter…..

16th August 2018 2018 0
Hierna volgt een recensie (Norbert) over de Flemish Beer Run editie 2017.
Zondag 1/10 deelgenomen aan de Beer Run verdediging Poperinge, en dit was een run om te koesteren, waren al de runnings maar zo georganiseerd, de afwezigen hadden ongelijk !
Mijn stalen ros had ik achter gelaten op de paardenmarkt. De bivaktent opgezocht om te verzamelen, alles was piekfijn geregeld, enkele bekende ridders gezien die aan andere veldslagen hadden deelgenomen. Spijtig van het kamp Locomotief weinig strijders gezien !!
Om 9u30 trokken we ten aanval, ridders, jonkvrouwen, narren, paters, robinhood en zelfs een zwarte piet die mogelijk zijn boot had gemist !
Via een loopbrug kwamen we aan in de straten van Poperinge, vergezeld van dampende paarden. In het domein Proventier zaten oudere ridders aan het ontbijt, met een lach op hun gezicht, van hier tot in Tokio, dat ze dit nog konden meemaken, van de emotie viel er iemands tanden in de koffie !
Een ridder botste bijna op een betonnen paal, zijn helm was voorzien van een te klein spleetje.
Bij Talbot house kwamen er engelsen toevallig buiten, verbaasd kijken, wat gebeurd hier ?? toch met een lach op hun gezicht, via een postduif hebben ze direct Theresa May een bericht gestuurd :
“Gelukkig hebben we gestemd voor de Brexit, Europa blijft ter plaatse trappelen.”
Voor de eerste bevoorrading kwamen er ridders te paard ons inhalen, opeens zag ik een dampende paardekop uitdagend nevens mijn gezicht met zijn muil opengesperd om zijn mooie tanden te laten zien, hij had gezien dat ik een voorste tand kwijt was !!
Bij de eerste bevoorrading was het een opstopping, het was een gastronomische bevoorrading, nog nooit meegemaakt, alles wat je kan wensen, bier, water, paté, kaas, kruidekoek,
Energie drank redbull enz………..enz………, ik heb een redbulleke genomen, dat gaf me vleugels, dacht ik !! (mis !)
De volgende bevoorradingen hetzelfde, mijn vorige veldslag FFM was het enkel water, bij aankomst kon ik geen water niet meer zien !! Het was fantastich StreSSkikkerS! Enkele kilometers gelopen met aangename jonkvrouw ( rugpatiente ? ) van de stresskikkers, opeens werden we ingehaald door paarden dachten we, we gingen naar de kant om plaats te maken, maar ik was gepakt aan mijn slurfke, het was een ridder met een kokospaard !! In de verte zagen we het kasteel St.Bernardus liggen !
Daar aangekomen smaakte de godendrank naar nog, maar de strijd was nog niet teneinde. Van de aanwezigen zag er niemand het nog zitten om verder te strijden, de voorhoede zat al tegen Poperinge. Via een bos, pijltje gemist en kalk was op voorzeker ! een beetje terug, en dank zij jonkvrouw ( Rebecca ? ) terug op het juiste pad. De laatste bevoorrading genoten van een deugdoend smakend pintje! De baan over, en in velden was er een stalenmonster bezig ajoens te eten, geluk dat het nog niet spetterde ! een eindje verder een krijger die voor de eerste keer een kleine veldslag (21km) meemaakte, dat was een proficiat waard. In het garnizoen Poperinge aangekomen was dit meer dan een geslaagde run, eens iets anders, en het kratje bier was ok.
Dus waarom nog twijfelen, schrijf je in en beleef de loop door de gebouwen, het Poperingse platteland, het Hellketelbos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *